Hoe uw bevochtiger schoon te maken en waarom het zo belangrijk is

Het is weer die tijd van het jaar! We moesten onze oven al ’s nachts beginnen aan te zetten omdat het zo koud wordt. Nu hebben we geluk als het een paar uur in de middag is waar het warm genoeg is om de ramen te openen! Ik hoor mijn arme haar, huid en nagels bijna beginnen te drogen en barsten! Ik vrees dat het weer een lange winter wordt. Maar gelukkig voor mijn haar, huid en nagels hebben we een bondgenoot in de strijd tegen droogte in de winter – mijn vertrouwde luchtbevochtiger!

Luchtbevochtigers produceren waterdamp, wat de algemene luchtvochtigheid in de lucht in uw huis verhoogt. Het gebruik van een kan vooral nuttig zijn in de winter, omdat het helpt de droge, verwarmde lucht uit uw oven te compenseren. Een luchtbevochtiger kan helpen voorkomen dat uw huid en lippen uitdrogen en helpt de symptomen van verkoudheid, hoest, allergieën en andere veelvoorkomende winterse omstandigheden te verminderen.

Maar hoe voordelig deze kleine machines ook zijn, ze kunnen zelfs uw gezondheid schaden als ze niet schoon worden gehouden. De warme, vochtige omstandigheden die door uw luchtbevochtiger worden gecreëerd, kunnen bacteriën en schimmels veroorzaken. Als het waterreservoir niet wordt schoongemaakt, kan uw luchtbevochtiger die bacteriën en schimmels in uw huis verspreiden! Dus om je luchtbevochtiger eerder te helpen dan belemmeren, is het belangrijk om hem schoon en opgeruimd te houden.

Omdat ik deze week mijn eigen luchtbevochtiger uit de kast sleep, vond ik het een goed moment om enkele algemene tips te delen om deze gezond en in goede staat te houden. (Hoewel deze richtlijnen goed voor mij werken, is het altijd een goed idee om de reinigingsinstructies van de fabrikant van het apparaat te raadplegen.)

Algemene richtlijnen voor luchtbevochtigers
Leeg en vul de tank elke dag opnieuw. Vul het altijd met schoon, gefilterd water om minerale afzettingen in de machine te voorkomen.
Reinig en desinfecteer uw bevochtiger minstens één keer per week.

Uw luchtbevochtiger reinigen
Koppel uw luchtbevochtiger los. Verwijder het filter (als uw machine er een heeft) en spoel met koud water. Sommige chemicaliën kunnen filters permanent beschadigen, dus het is het beste om er gewoon geen reinigingsproducten op te gebruiken. Plaats het schone filter op een handdoek en laat overtollig water eraf druppelen.

Verwijder het waterreservoir. Inspecteer de basis van uw luchtbevochtiger op minerale afzettingen of gebieden met schimmel of meeldauw. Gebruik een schrobborstel of een oude tandenborstel gedrenkt in witte azijn om deze gebieden schoon te maken. Herhaal het wasproces indien nodig een tweede keer en spoel de oppervlakken grondig na.

Desinfecteren van uw luchtbevochtiger
Nadat u de bevochtiger hebt schoongemaakt, kunt u deze desinfecteren met behulp van bleekmiddel (of waterstofperoxide, als u dat liever hebt). Vul het waterreservoir met water en voeg een theelepel bleekmiddel of waterstofperoxide per liter water toe. Schud de oplossing voorzichtig om de tank gelijkmatig te coaten en laat deze minimaal 30 minuten staan. Grondig spoelen met schoon water. Plaats de luchtbevochtiger weer in elkaar, vul de tank met koud water en hervat regelmatig gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *