Vijf toptips voor vochtige problemen

Zijn er defecten, scheuren of blokkades waardoor water kan binnendringen?
Dit kan de oorzaak zijn van een indringend vochtprobleem.

Doordringend vocht wordt veroorzaakt door defecten in het gebouw of regenwatergoederen, waardoor water door het dak of de muren in het pand kan komen. Een watermarkering op een interne muur zou een teken zijn van binnendringend vocht en zal meestal het punt van het defect aangeven, dus controleer extern in hetzelfde gebied als het watermerk op duidelijke problemen.

DIY-oplossingen
Controleer de afvoerpijpen, trechters en goten op eventuele verstoppingen, waaronder mos, bladeren, dode vogels enz. Verwijder de verstopping en u zou kunnen merken dat dit het vochtprobleem oplost!
Als de regenwaterartikelen oud zijn, moeten ze mogelijk worden vervangen.
Zorg ervoor dat eventuele scheuren of holtes in de muren of rond raam- of deurkozijnen worden verholpen.
Kijk goed naar het dak. Zijn er losse leien? Problemen met het dak zijn een veel voorkomende oorzaak van binnendringend vocht.

Zijn de muren koud en vochtig?
Dit kan een teken van condens zijn.

Condensatie treedt op wanneer er buitensporige waterdamp in de lucht van het huis wordt vastgehouden. Wanneer waterdamp afkoelt als gevolg van contact met koude wanden, vormt zich oppervlaktecondensatie, die de wanden vochtig maakt en kan leiden tot schimmelvorming door zwarte vlekken die schadelijk voor de gezondheid kan zijn, evenals een onaangename vochtige en muffe geur.DIY-oplossingen
Gebruik afzuigventilatoren in de keuken en badkamers
Houd bij gebruik van de keuken of badkamer de deuren dicht en de afzuigventilator aan, zodat geen overtollige waterdamp in andere delen van het huis komt
Overweeg het installeren van hygrostaat in gebieden met een hoge luchtvochtigheid
Zorg ervoor dat wasmachines en drogers voldoende volgens de instructies van de fabrikant worden gestoken.

Hebben de muren op de begane grond vochtige plekken en zoutbanden tot ongeveer 1 meter van de vloer?
Oplossingen
De vochtbestendige baan (DPC) kan worden overbrugd door hoge externe grondniveaus.

Het verwijderen van de hoge grondniveaus zal stoppen met verder stijgen en binnendringend vocht, maar gemalen zouten zijn hygroscopisch en hoewel de muur geen vocht meer ontvangt van de hoge grond, kunnen de muren nog steeds vochtig zijn vanwege het vocht dat wordt ontvangen door de zouten die nog steeds achterblijven in de muur. Advies inwinnen bij een vochtwerende specialist.

Voor oudere eigenschappen is mogelijk geen vochtbestendige baan geïnstalleerd.

Als dit het geval is, raden we de installatie van ons Newtonite vochtbestendig systeem aan, dat een injecteerbare DPC, Newton 804-DPC en een aantal vochtbestendige membranen zoals Newton 805 Newlath omvat, die de wandafwerkingen nog steeds zal isoleren in de muur als de muur uitdroogt na toepassing 804-DPC.

Wordt het onroerend goed aangetast door vocht in een blootgestelde ruimte of is het ouder dan honderd jaar oud?

Huizen in blootgestelde gebieden hebben vaak last van binnendringende vochtige problemen als gevolg van regenval.

Oplossingen
Newton 807-BKK eco is een heldere coating die de muren afdicht met een dampdoorlatende behandeling, voorkomt dat water de muren binnendringt en zo verder doordringend vocht stopt en de muur uitdroogt. Naast deze behandeling moeten reparaties aan wijzers en andere defecten worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *