Vocht op muren

Vochtige muren in en rond het huis zijn een groot probleem voor huiseigenaren. Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem te vinden en dit zo snel mogelijk te behandelen. Er zijn veel verschillende soorten vocht die op muren te vinden zijn, wat betekent dat de manier om een ​​bepaald vochtprobleem te behandelen ook verschilt.

Vochtige plekken op de binnenmuren van uw huis kunnen erg vervelend zijn, omdat ze niet alleen visueel onaantrekkelijk zijn om naar te kijken, maar ook het vocht en de vochtigheid op muren kunnen schimmel veroorzaken. Schimmel kan gevolgen hebben voor uw gezondheid, vooral voor mensen met astma en allergieën. Het hebben van koude, vochtige binnenmuren kan je kamer ook kouder en oncomfortabeler maken om in te nemen.

Beoordelen of u vochtige muren in uw huis heeft
Een manier om erachter te komen of er vocht op muren aanwezig is, is door de rug van je hand tegen de muur te houden. Hoewel dit niet de meest nauwkeurige manier is om de ernst van het probleem vast te stellen, kan het, door het vochtige gebied te voelen in vergelijking met een droog gebied op de muur, je een goede indicatie geven van hoe erg het vocht op je muur eigenlijk is.

Condensatie op muren identificeren
Condensvorming wordt gevormd doordat het vocht is opgenomen in de warme atmosfeer van een woning, waarna, wanneer de woning afkoelt, het overtollige vocht op koude oppervlakken zoals op ramen of vensterbanken condenseert. De redenen hiervoor kunnen talrijk zijn – het kan bijvoorbeeld te wijten zijn aan het feit dat er scheuren in de muur zijn waardoor tocht en lucht in de woning kunnen stromen, of als gevolg van geen constante luchtstroom van ventilatie in de woning.

Stijgend vocht op muren identificeren
Opstijgend vocht heeft alleen invloed op muren op de begane grond van een woning. Meestal zijn er horizontale bruine of verkleurde markeringen die tot 1 meter hoog zichtbaar zijn op binnenmuren, deze worden ook wel ‘getijmarkeringen’ genoemd. De symptomen van een optrekkend vochtprobleem kunnen ook worden gevoeld door het weefsel van de muur met het borrelen van het gips dat wordt veroorzaakt door de voortdurende expansie en samentrekking van zoutkristallen die uit de grond worden getrokken.

Stijgend vocht op muren
Doordringend vocht op muren identificeren
Doordringend vocht treedt op aan de buitenkant van een woning en kan ernstige schade aan het gebouw veroorzaken als het niet correct wordt behandeld. U kunt schade aan de binnenmuren van het pand opmerken door watermerken op het metselwerk. Waar zware regenval is gevallen, verdampt het regenwater meestal uit de steen. In sommige gevallen valt het vocht echter te verdampen en laat het vervolgens door het binnenoppervlak van de muur gaan.

Oplossingen voor vochtige plekken op uw muur
Zodra het juiste type vocht correct is geïdentificeerd, moeten de volgende behandelingen worden uitgevoerd om het betreffende vochtprobleem te verhelpen:

Envirowise EnergySaver Positieve druk ventilatie Condensatie:
Verbetering van de ventilatie b.v. voeg keuken- en badkamerventilatoren toe

Gebruik een condensatievormkit om schimmel van muren en oppervlakken te verwijderen

Verbeter de verwarming van het pand en isoleer de koude muren

Stijgende damp:
Installatie van een vochtbestendige cursus (DPC) en vochtbestendig membraan Osmotische vochtbestendigheid

Doordringend vocht:
Herstellen van metselwerkdefecten b.v. scheuren in muren, deuren met fouten

Verwijder overtollig mos en bladeren van daken en goten

Verbeter de verwarming van het pand en isoleer de koude muren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *